Weerstand vitamines voor de herfst- en wintermaanden | Vitakruid

Weerstand vitamines voor de herfst- en wintermaanden

Elk jaar kijken we er weer tegenop: de koude, grauwe wintermaanden. Om vijf uur is het al donker, bevroren vingertoppen en ook je weerstand laat je geregeld in de steek.  Lees in ons blog onze tips om je te wapenen! 

Ondersteuning wanneer de weerstand het laat afweten

Vitakruid heeft een hoogwaardige formule die je ondersteuning kan bieden in onze minst favoriete tijd van het jaar.

De Gebufferde Vitamine C is een compleet product dat naast een goed opneembare vorm vitamine C (calcium/magnesium ascorbaat), talloze immuniteitsondersteunende nutriënten bevat. Zo bevat deze hoogwaardige formule onder andere de essentiële sporenelementen mangaan, zink, koper, en de turbo voor de werking van andere nutriënten OPC. Kortom, een product dat je met een grote glimlach op je gezicht door de wintermaanden trekt!

De voordelen van de Gebufferde Vitamine C voor je op een rijtje:

  • Hoge dosering vitamine C als calcium/magnesium ascorbaat.
  • Het superoxidedismutase trio mangaan, zink en koper.
  • Toevoeging van de turbo OPC.
  • De krachtige antioxidanten l-glutathion en quercetine.
  • In capsulevorm voor optimale stabiliteit

Gebufferde Vitamine C is een ware immuniteitsformule, waarom?

De gebufferde vorm van vitamine C wordt zeer goed opgenomen. Gebufferde Vitamine C is gebonden aan calcium en magnesium en daardoor ontzuurd, en milder voor de slokdarm en maagwand.

Twee krachtige antioxidanten OPC en Quercetine

Oligomere Pro Cyanidine is de volledige naam van OPC. Deze bijzondere vorm van bioflavonoïden, uit druivenpitextract, werkt als antioxidant 20 maal krachtiger dan vitamine C en vergroot de totale antioxidant capaciteit bij inname van de vitamines C en E.

Quercetine is een uit planten afkomstige flavonol, die in de natuur meestal samen met vitamine C aangetroffen wordt. Deze natuurlijke kleurstof komt wijdverspreid voor in het plantenrijk en daarmee ook in voeding, vooral in de buitenschil van rode uien zijn grote hoeveelheden te vinden. Daarnaast is quercetine één van de krachtigste natuurlijke antioxidanten, die lichaamscellen beschermt tegen vrije radicalen. Het heeft zelfs een sterkere werking dan vitamine C.

Kortom alle ingrediënten tezamen zorgen voor een synergetisch immuunmodulerend effect, een echte immuniteitsformule dus!

 

Inhoud: 100 capsules

Prijs: €25,90 

Meer informatie      Bestellen

 

Last van een winterdip?

De dagen worden geleidelijk korter en de zon laat zich minder zien. Een gevolg hiervan is dat we minder vitamine D aanmaken. Een ontoereikende vitamine D huishouding is tijdens de herfst- en wintermaanden dan ook vaker regel dan uitzondering.

Voor sommige mensen resulteert dit in een slecht humeur, tijdens de kortere dagen zelfs voor een echte winterdip. Daarom is het essentieel om in maanden met een R in de naam extra vitamine D te nemen!

Vitamine D, ook wel de zonnevitamine genoemd, heeft een positieve invloed op ons immuunsysteem, gemoed, is goed voor de spieren, tanden en speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van botten.

Daarnaast zijn er verschillende groepen die gebaat zijn bij extra vitamine D3 suppletie. Bij wie helpt het om dagelijks vitamine D te nemen: 

  • Vrouwen vanaf 50 jaar, gedurende de overgangsperiode neemt de aanmaak van progesteron en oestrogeen af waardoor de botten brozer worden. 
  • Mannen vanaf 65 jaar.
  • Personen met een getinte of donkere huidskleur.
  • Personen die minder dan 30 minuten per dag in de buitenlucht doorbrengen.

Beschreven groepen beslaan een groot deel van onze samenleving. Daarom is ons uitgebreide vitamine D3 assortiment verre van overbodige luxe!

 

 

Vitamine D3 5 mcg | Inhoud: 250 tabletten | Prijs: €19,90

Meer informatie      Bestellen

 

Vitamine D3 25 mcg | Inhoud: 120 tabletten | Prijs: €14,90 

Meer informatie      Bestellen

 

Vitamine D3 & K2 | Inhoud: 200 druppels | Prijs: €19,90

Meer informatie      Bestellen