Waarom de Vegan Omega-3 Algenolie zo welkom is | Vitakruid

Waarom de Vegan Omega-3 Algenolie zo welkom is

Vegan Omega-3 Algenolie

In tijden waarin nieuwsberichten over warmterecords, teruglopende biodiversiteit, overbevissing en vervuiling elkaar bijna dagelijks opvolgen, is een duurzaam product ontzettend welkom.

Mijn naam is Rosanna, ik ben online marketeer bij Vitakruid en eet sinds drie jaar geen dierlijke producten meer. Ik weet dat een volledig plantaardig dieet niet voor iedereen is weggelegd, en dat is oké. Ik ben er van overtuigd dat iedere positieve verandering of keuze, hoe klein ook, een positieve impact maakt. Hoe fijn is het dat je dat met een supplement voor elkaar kunt krijgen?

Dit is precies de reden waarom ik zo blij ben dat we met de Vegan Omega-3 Algenolie niet alleen een vegan, maar ook een duurzaam geproduceerd product op de markt brengen.

 

Wat is omega-3 en waarom is het belangrijk?

Laten we beginnen bij de basis: er zijn essentiële en niet-essentiële vetzuren. De essentiële vetzuren, zoals omega-3 en omega-6, moet ons lichaam uit voeding halen. Niet-essentiële vetzuren, zoals omega-9, maakt ons lichaam zelf aan.

Omega-3 is waarschijnlijk de meest bekende, en de belangrijkste onder de vetzuren. Dit essentiële vetzuur is meervoudig onverzadigd en onder andere belangrijk voor onze hersenfunctie.

Het verschil tussen EPA en DHA

Het verschil tussen visoliesupplementen en algenoliesupplementen zit hem vaak in de verhouding EPA en DHA. Hoewel we vaak denken dat vissen zelf omega-3-vetzuren aanmaken, is dit niet helemaal waar. Algen staan onderaan de voedselketen en zijn de primaire bron van het omega 3-vetzuur DHA. De DHA die we uit visolie halen is afkomstig uit de algen en het zeewier dat de vissen eten. Deze DHA zetten de vissen vervolgens zelf om in EPA.

Ook ons lichaam zet DHA naar behoefte om in EPA. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het feit dat er in onze algenolie alleen DHA zit. Ons lichaam zorgt zelf voor de aanmaak van EPA.
Onze Vegan Omega-3 Algenolie heeft maar liefst 500 mg DHA per dagdosering. Dit is ruim voldoende om in zowel je DHA als EPA behoefte te voorzien.

Ook ons lichaam zet DHA naar behoefte om in EPA

 vegan-algenolie-omega

 

Waarom algenolie geen garantie is voor duurzaamheid

Desondanks is een supplement op basis van algen geen garantie voor duurzaamheid. Veel op planten gebaseerde producten bieden omega-3's alleen in hoge niveaus van alfa-linoleenzuur met korte keten aan. Dit is een minder biologisch actieve vorm van omega-3, en deze vorm vereist omzetting van het lichaam naar DHA. Dit proces van omzetten is inefficiënt en wordt vaak verstoord door ons westers dieet.

Vooral een relatief hoge consumptie van omega-6 kan hier een negatief effect op hebben.
Omega-6 zit voornamelijk in plantaardige oliën zoals zonnebloemolie, maïsolie en sojaolie, maar ook in margarine, halvarine en bak- en braadvetten.

De duurzame producent Algarithm®

Daarom hebben we voor onze algenolie gekozen voor het gepatenteerde AlphaMega3®. Bij de prijswinnende producent Algarithm® kweken ze de algen namelijk in optimale omstandigheden om de omega-3-output te maximaliseren. Hierdoor is maar een kleine hoeveelheid algen nodig voor een grote opbrengst DHA!

Op basis van fermentatie

Op de website van Algarithm® is te lezen dat zij bij de productie van hun nutriënten uit de weg van moedernatuur proberen te blijven. Een prachtig streven natuurlijk, maar wat houdt dat in?

Algarithm® beschermt haar algen bij de kweek en extractie van het DHA tegen elke vorm van verontreinigende stoffen. Zo gebruiken ze een oplosmiddelvrij proces om op een natuurlijke wijze de omega-3 uit de algen te winnen. Een fermentatieproces dat ook bij het maken van bier of kombucha gebruikelijk is, staat aan de basis van dit proces. Daarbij garanderen ze een zuivere gesloten omgeving, speciaal gemaakt om de omega-3-output te maximaliseren. Een oogstwijze goedgekeurd door moeder natuur!

Algarithm® beschermt haar algen bij de kweek en extractie van het DHA tegen elke vorm van verontreinigende stoffen.

Waarom ben ik zo blij met de Vegan Omega-3 Algenolie?

  • Het is een diervriendelijk alternatief voor supplementen op basis van visolie
  • Past binnen een duurzame, plantaardige en bewuste levensstijl
  • Omega-3 direct uit de bron
  • Zuiver en vrij van verontreinigingen en chemicaliën
  • Geen GMO
  • Vloeibaar dus gemakkelijk te doseren

Het is cliché maar waar, een betere wereld begint bij jezelf. Als consument hebben we iedere dag weer de keuze om voor duurzame alternatieven te kiezen. Een duurzame keuze is een stem voor een betere wereld, voor ons en alle generaties na ons.

Product Vegan Omega-3 Algenolie

Bestellen