Super Greens. Een veelzijdige formule. | Vitakruid

Super Greens. Een veelzijdige formule.

Super Greens Vitakruid

Super Greens is een 100% organisch product dat voorziet in al uw dagelijkse vitaminen, mineralen, sporenelementen, antioxidanten, aminozuren en enzymen. Een hoogwaardig product dat bijdraagt aan een optimale gezondheid en een evenwichtige pH (zuur/base) balans.

Daarnaast heeft Vitakruid enkele pronkstukken aan haar formule toegevoegd om een uniek en veelzijdig product te introduceren. Zo bevat Super Greens probiotica voor het behoud van het microbiële balans in onze darmen en OPC, een nutriënt met de eigenschap om de opname van andere werkzame bestanddelen te versterken. Bovendien is het enzymtrio, lactase, lipase en protease in de greens formule van Vitakruid opgenomen. Deze biochemische katalysatoren zijn essentieel voor de opname van vitaminen en mineralen in ons lichaam.

Tevens staat Vitakruid voor transparantie. Met die insteek geven we totale openheid van zaken over de kwaliteit van onze extracten en de motivatie om in sommige gevallen extracten te verkiezen boven poeders. Want een goed geïnformeerde consument, daar hebben we per slot van rekening allemaal baat bij!

 

 Waarom Super Greens 

Slechts één maatschep van Super Greens voorziet het lichaam van alle benodigde dagelijkse behoefte aan vitaminen, mineralen, sporenelementen, antioxidanten, aminozuren en enzymen. Dit is geen overbodige luxe, want door ons hedendaagse voedingspatroon ontstaat er vaak een nutritioneel tekort, wat kan resulteren in een overschot aan zuren in ons lichaam. Daarnaast draagt weinig lichaamsbeweging, milieuvervuiling en stress bij aan dit verzuringsproces. Een langdurig verzuurt lichaam kan aanzienlijke gezondheidsproblemen met zich meebrengen. Super Greens draagt bij om de zuur/base balans in het lichaam te herstellen of een gezonde zuur/base balans te behouden. Een mooie aanvulling op uw voedingspatroon!

 Extracten in verhouding tot poeder 

De meeste greens producten bevatten nutriënten in poedervorm. Poeders staan over het algemeen echter niet in verhouding tot extracten wat betreft de hoeveelheid werkzame stoffen per milligram. Maar waarom zijn extracten in veel gevallen nu --- effectiever dan poeders? Om dit uit te leggen leiden wij u door het productieproces van misschien wel het meest gebruikte extract in de suppletie industrie, het groene thee extract. Feitelijk betekent extractie dat er via een proces één of meerdere stoffen onttrokken worden aan een plant, wortel of een andere bron die de natuur ons geschonken heeft. Een groene thee extract wordt gemaakt door de theebladeren te weken in water totdat alle werkzame stoffen van de theebladeren in het water opgelost zijn. Vervolgens wordt het water meerdere malen gezeefd en verdampt zodat alleen de werkzame stoffen overblijven. Dat resterende hoog geconcentreerde stofje krijgt dan het label extract. Ter illustratie, het groene thee extract dat Vitakruid gebruikt voor haar Super Greens bestaat voor minimaal 50% uit polyfenolen. Die polyfenolen bestaan weer voor ten minste 20% uit catechines en we verzekeren een ondergrens van 7% aan epigallocatechine gallaten. Dat is een garantie van minimaal 50% aan werkzame stoffen in ons groene thee extract. Dat percentage staat bijlange na niet in verhouding tot het percentage werkzame stoffen dat een poeder van groene thee bevat. Nu bestaan er ook uitzonderingen op de regel. Sommige ruwe producten bevatten namelijk een dermate hoog gehalte aan werkzame stoffen dat het doorlopen van een extractieproces weinig toegevoegde waarde heeft. Daarom heeft Vitakruid er in deze gevallen voor gekozen een poedervorm in de Super Greens formule op te nemen. Deze zijn logischerwijs voordeliger in aanschaf dan extracten, waardoor ook de Vitakruid gedachte optimale waar voor geld overeind blijft en u een eerlijke prijs voor uw Super Greens betaald.

 Kwaliteit van extracten 

Naast het onderscheid tussen een poeder en een extract bestaan er ook nog wezenlijke verschillen tussen extracten. Zo is er het zogenoemde extract ratio, deze aanduiding wil zeggen hoeveel ruw materiaal nodig is om een bepaald extract te krijgen. Bijvoorbeeld het Aloë vera extract van Vitakruid heeft een ratio van 200:1. Dit betekent concreet dat er 200 gram Aloë vera bladeren nodig zijn om één gram extract te produceren. Daarnaast is er nog zoiets als een assay waarde. Dit is een aanduiding van de hoeveelheid actieve stoffen dat een extract bevat. Bijvoorbeeld het druivenpitextract van Vitakruid is gestandaardiseerd op 95%, wat betekent dat het extract voor 95% uit werkzame stoffen, in dit geval polyfonen, bestaat. Op veel etiketten van greens producten staat alleen het woord extract achter een nutriënt vermeld. Het is voor de consument dan domweg gissen wat de kwaliteit van het extract is. Omdat wij van Vitakruid niet schuwen om openheid van zaken te geven, hieronder een tabel met de exacte extracten kwaliteitsaanduidingen van de nutriënten in de formule van Super Greens:

 Probiotica

Probiotica zijn in feite bacteriën die van nature in onze darmen voorkomen. In Super Greens bestaan ze alleen in inactieve staat om hun gezondheid te waarborgen. Wanneer de eencelligen in aanraking komen met water worden ze weer actief en kunnen ze ondersteuning bieden bij het behouden van het microbiële balans in onze darmen. Een onmisbaar ingrediënt voor een volwaardig greens product.

 Enzymen

Enzymen zijn eiwitten die een splitsende of ontledende functie hebben in het lichaam. Deze biochemische katalysatoren zijn fundamenteel voor een gezond functionerende stofwisseling en spijsvertering. De enzymen lactase, lipase en protease bevorderen de opname van vitaminen en mineralen in het lichaam. Door de aanwezigheid van dit essentiële trio in Super Greens van Vitakruid worden alle overige nutriënten in de formule dus optimaal opgenomen.

 OPC

OPC (oligomere pro cyanidine) is een antioxidant die de dunne darm opneemt en vervolgens door het lichaam verspreid (Aron & Kennedy, 2008;  Schwitters, 1993; Sebastian et al., 1994). Uit onderzoek blijkt dat OPC werkzaam is in ons hele gestel: hersenen, hart, huid, milt, nieren, longen, lever en het maag-darmkanaal. Daarnaast wordt het druivenpitextract geassocieerd met de reductie van oxidatieve stress en versterkt het de visuele functies. De belangrijkste functie vervult OPC echter in de bloedvaten (Aron & Kennedy, 2008; Schwitters, 1993). Door zijn vele gezondheidsbevorderende effecten wordt OPC vaak als los supplement ingezet. In deze formule van Vitakruid is eenzelfde hoeveelheid als in dergelijke preparaten aanwezig voor een gunstigere prijs. Echter de voornaamste reden dat OPC in dit product is opgenomen is haar vermogen om andere werkzame bestanddelen beter te laten werken (Gonthier et al., 2003; Ward et al., 2004). Een soort turbo-effect voor de overige nutriënten in deze formule dus.

Greens voorzien u in uw dagelijkse vitaminen, mineralen, sporenelementen, anti-oxidanten, aminozuren, enzymen en draagt bij tot een gezond zuur/base balans van het lichaam. Er zijn echter enkele speerpunten die een hoogwaardig greensproduct onderscheiden van de grijze middenmoot. Op de eerste plaatst dient u zich te realiseren dat een poeder qua werkzame stoffen niet in verhouding staat tot een extract. Een poeder is een fijn gemalen ruw product. Een extract is een hoog geconcentreerd stofje dat in grote mate de werkzame stoffen van een ruw product bevat. Het woord extract op zichzelf heeft echter weinig waarde. Een etiket dient een gespecificeerde kwaliteitsaanduiding te bevatten waarmee u zelf kan bepalen in hoeverre gesproken kan worden van een waardevol extract.

Vitakruid wil altijd een stapje verder gaan in de bevordering van de gezondheid. Super Greens is een product geworden dat deze visie onderstreept. Een totale greensformule die excelleert op kwaliteits- en prijsgebied.

Super Greens (220 gram) € 46,70
Super Greens 2Pack (2 x 220 gram) € 85,00

Referenties

  • Aron, P. M. & Kennedy, J. A. (2008). Flavan-3-ols: Nature, occurrence and biological activity. Molecular nutrition food research, 52(1), 79-104
  • Fine, A. M. (2000). Oligomeric proanthocyanidin complexes: history, structure, and phytopharmaceutical applications. Alternative medicine review: a journal of clinical therapeutic, 5(2), 144-151. 9
  • Gonthier, M., Donovan, J. L., Texier, O., Felgines, C., Remesy, C., & Scalbert, A. (2003). Metabolism of dietary procyanidins in rats. Free Radical Biology and Medicine, 35(8), 837-844.
  • Hechard, Y., Dherbomez, M., Cenatiempo, Y., & Letellier, F. (1990). Antagonism of lactic acid bacteria from goats' milk against pathogenic strains assessed by the ‘sandwich method’. Letters in applied microbiology, 11(4), 185-188.
  • Schwitters, B. (1993). OPC in practice. Alfa Omega Editrice, 13(6). Int J Dev Neurosci, 23(6), 501-7
  • Sebastian, A., Harris, S. T., Ottaway, J. H., Todd, K. M., & Morris, R. C. (1994). Improved Mineral Balance and Skeletal Metabolism in Postmenopausal Women Treated with Potassium Bicarbonate. The New England Journal of Medicine, 330, 1776-1781
  • Ward, N. C., Croft, K. D., Puddey, I. B., & Hodgson, J. M. (2004). Supplementation with Grape Seed Polyphenols Results in Increased Urinary Excretion of 3-Hydroxyphenylpropionic Acid, an Important Metabolite of Proanthocyanidins in Humans. J. Agric. Food Chem., 52(17), 5545–5549.