Nieuw wetenschappelijk onderzoek naar de opname van S-Acetyl-L-Glutathion | Vitakruid

Nieuw wetenschappelijk onderzoek naar de opname van S-Acetyl-L-Glutathion

Orale toediening van S-Acetyl-L-Glutathion heeft positief effect op de niveaus van glutathion in bloedplasma en erytrocyten.

Waar al uit eerdere onderzoeken bleek dat S-Acetyl-L-Glutathion beter door het lichaam wordt opgenomen dan L-Glutathion (GSH), is er een recent wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit van Rome “La Sapienza” die dit ook onderbouwt.

L-Glutathion via de mond innemen is niet nuttig, omdat de darmen het afbreken. Zelfs bij een hoge dosis wordt er maar een heel klein deel opgenomen door de darmwand om in het bloedplasma terecht te komen. Onderzoek wijst uit dat er geen significante veranderingen in de GSH status meetbaar zijn na orale suppletie van L-Glutathion.
 
S-Acetyl-L-Glutathion (SAG) is een minder complexe GSH voorloper en wordt wel direct opgenomen door de cellen en omgezet in Glutathion. De atoomstructuur van S-Acetyl-L-Gluthation voorkomt dat het wordt afgebroken en het supplement wordt daardoor makkelijker opgenomen door de darmwand. Een enkele dosis SAG vergroot de mate en de omvang van Glutathion absorptie enorm en voorkomt dat er enorm grote orale GSH dosissen hoeven te worden ingenomen.
 
Het kleinschalige onderzoek is uitgevoerd onder een groep van 17 respondenten. Wel zijn de resultaten hiervan zeer positief en de moeite waard om met u te delen. Wij hopen dat dit onderzoek zal leiden tot meer onderzoeken naar de opneembaarheid en werking van S-Acetyl-L-Glutathion.

Lees hier het volledige artikel.

Werking S-Acetyl-L-Glutathion

Gluthation is een antioxidant die een rol speelt bij veel metabolische processen. Het is de belangrijkste lichaamseigen stof die het lichaam inzet om gifstoffen waar wij continue aan worden blootgesteld onschadelijk te maken.

In principe kan het lichaam zelf glutathion aanmaken uit de componenten waaruit het is opgebouwd, namelijk de aminozuren cysteïne, glutamine en glycine. De combinatie stress en ongezonde voeding, of ziekte kan ervoor zorgen dat het lichaam niet meer in staat is om zelf voldoende hoeveelheden glutathion te produceren. Deze glutathion deficiëntie leidt tot cel beschadiging en het verlies van het vermogen om optimaal te functioneren. Onze energie daalt en ontstekingen komen vaker voor. Ziekte ontstaat makkelijker of het verouderingsproces wordt versneld. Waneer hier sprake van is kan het innemen van extra gluthation in de vorm van een voedingssupplement ondersteuning bieden. 

De vier belangrijke functies van glutathion zijn:

 detoxificatie

 anti-oxidatie

 immuunmodulerend

 DNA beschermend

 

 

S-Acetyl-L-Gluthation                               S-Acetyl-L-Gluthation

30 vegetarische capsules                               90 vegetarische capsules