Magnesium Tauraat, een onontbeerlijk mineraal | Vitakruid

Magnesium Tauraat, een onontbeerlijk mineraal

Cover Magnesium Tauraat

Turners gebruiken het voor wat extra grip op de rekstok. Het is de voornaamste grondstof van legeringen en wordt dus veelvuldig gebruikt in de auto- en luchtvaartindustrie. Een veel voorkomend strucureel metaal in onze aardkost, maar bovenal ontzettend belangrijk voor onze gezondheid. De gezondheidsduizendpoot heeft namelijk een rol in maar liefst 300 biochemische processen in ons lichaam. De Magnesium Tauraat van Vitakruid is een combinatie van de beste gezondheidsbevorderende eigenschappen van magnesium in één capsule.

Natuurlijk organisch gebonden Organisch gebonden

Magnesiumtauraat is een biologische beschikbare en organisch gebonden vorm van magnesium. Anorganisch magnesiumvormen zoals magnesiumchloride, magnesiumhydroxide en magnesiumsulfaat zijn minder biologisch beschikbaar en worden daardoor minder goed opgenomen. Zo heeft magnesiumsulfaat bijvoorbeeld maar een biologische beschikbaarheid van 4%. Dit betekent dat een dosering van 200 mg magnesiumsulfaat maar voor een luttele 8 mg effectief is. De beste vormen die we kennen zijn magnesiumchelaten zoals, magnesium tauraat, magnesium malaat en magnesium bisglycinaat. Uw dagelijkse voeding bevat over het algemeen anorganisch gebonden magnesium. Dit zijn namelijk de vormen die in de bodem voorkomen en worden opgenomen door de planten die u dagelijks eet. Voorbeelden hiervan zijn magnesiumoxide en magnesiumcarbonaat. Uw lichaam neemt dus maar een klein deel op van de magnesium die u uit reguliere voeding binnenkrijgt. Magnesium Tauraat van Vitakruid is dus een toegevoegde waarde binnen uw voedingpatroon!

Overzicht opneembaarheid magnesiumvormen

Synergie L-Taurine L-taurine

Magnesiumtauraat is een combinatie van het aminozuur taurine en magnesium. In deze combinatie hebben magnesium en taurine een synergetisch effect, waardoor deze vorm van magnesium zeer goed wordt geabsorbeerd. Absorptie van l-taurine vindt namelijk plaats via het aminozurentransportsysteem in de dunne darm. Door dit actieve transportsysteem komt het gebonden magnesium snel in de bloedsomloop terecht, alwaar het naar de rest van uw lichaam wordt getransporteerd. Hierdoor ondervindt u optimaal effect van het magnesium!

Beter opname elementaire magnesium Elementair magnesium

Op een etiket dient altijd de elementaire hoeveelheid van een mineraal te zijn vermeld. De molecuulverbinding van magnesiumtauraat bevat 8% elementair magnesium. Dat lijkt misschien weinig, maar een elementaire hoeveelheid magnesium van 60 mg dat afkomstig is uit 750 mg magnesiumtauraat kan beschouwd worden als een equivalent van ongeveer 400 mg elementair magnesium gebonden aan citraat. Immers de opneembaarheid magnesium gebonden aan l-taurine is vele malen groter!

Vitamine B6 Pyridoxaal-5-fosfaat Pyridoxaal-5-fosfaat

Vitamine B6 heeft vele wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsbevorderende effecten voor het lichaam. Zo is de vitamine onder andere goed voor de aanmaak van rode bloedcellen, de eiwitproductie en cysteïne aanmaak. Pyridoxaal-5-fosfaat (de biologisch actieve, co-enzymatische vorm van vitamine B6) heeft een betere biologische beschikbaarheid en is veiliger dan pyridoxine. Vitakruid gebruikt in haar producten uitsluitend de vorm P-5-P.

Effectiviteit capsulevorm Capsulevorm

De Magnesium Tauraat van Vitakruid wordt u aangeboden in cupsulevorm. Magnesium is een supplement dat bijna uitsluitend in poedervorm voorkomt. Door dit poeder te suppleren in een capsule, blijft de formule bestand tegen vocht en licht. Bovendien zorgt de capsule er voor dat het magnesium tauraat pas in uw maag wordt opgenomen. Hierdoor ondervindt u optimaal effect van de werkzame bestanddelen!

Capsule Magnesium Tauraat

Gezondheidsduizendpoot Gezondheidsduizendpoot

De Magnesium Tauraat van Vitakruid mogen we met recht een gezondheidsduizendpoot noemen. Zo speelt het supplement een rol bij botaanmaak, het behoud van sterke botten en is het van belang voor sterke tanden. Ook raden we Magnesium Tauraat aan voor de gemoedstoestand, het celdelingsproces, het geheugen, de leerprestatie en het concentratievermogen. En het lijstje is nog langer, de gezondheidsduizendpoot helpt namelijk de normale eiwitsynthese, een goede elektrolytenbalans en een normaal energieleverend metabolisme te behouden. Bovendien heeft het mineraal een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en futloosheid. Ten slotte dichten we het poeder een sleutelrol toe in de functie van spieren en zenuwen.

Naast de Magnesium Tauraat hebben wij ook de biologisch beschikbare Magnesium Malaat in het assortiment. Hieronder een overzicht van de gezondheidsbevorderende effecten van de Magnesium Tauraat en Malaat van Vitakruid:

Verschillen tabel magnesium

Voordelen van Magnesium Tauraat voor u op een rijtje:

  • De organisch gebonden vorm Magnesium Tauraat
  • Magnesium gebonden aan een l-taurine
  • Hoge opneembaarheid elementair magnesium
  • Vitamine B6 in de veilige en biologisch beschikbare vorm pyridoxaal-5-fosfaat
  • In capsulevorm om stabiliteit en gebruikersgemak te garanderen
  • Magnesiumtauraat is een gezondheidsduizendpoot

Bronnen magnesium

Product Magnesium Tauraat

Bestellen