Vitakruid
Vitakruid

Glutazyme, een parel voor uw gestel

Glutazyme, een parel voor uw gestel

Een hoogstaand enzymprofiel, l-glutamine en de probiotica Lactospore®: een vooruitstrevend spijsverteringsproduct.

Een bekend euvel voor ons druk bezette westerlingen. Druk met werk, kinderen, hobby’s, partner; een evenwichtige maaltijd wordt snel luxe in plaats van norm. En wat ervaren we na weer zo’n zompig broodje kroket van de snackbar? Een ontregelde spijsvertering? Exemplarisch, want ook ons verteringsgestel is geen onaantastbare bunker.

Denk je dat jij gezond genoeg eet en leeft?

Check het via onze vitaminetest en kijk of jij extra vitaminen of mineralen moet nemen.

Doe de vitaminetest

Glutazyme, ondersteuning voor het evenwicht in onze buik. Een spijsverteringsproduct dat de huidige markt op meerdere punten voorbijstreeft. Zo bevat de Glutazyme formule een hoogwaardig enzymprofiel van maar liefst zes(!) verschillende soorten enzymen, een uitgebalanceerd team.

Naast een hoogwaardig enzymprofiel bevat Glutazyme meerdere noemenswaardige speerpunten. Zo hebben we het fundamentele aminozuur l-glutamine aan de formule toegevoegd en de prestigieuze probiotica Lactospore®, als kroon op het werk. Bovendien mocht een vleugje rutine in dit product niet ontbreken. Een flavonoïde om de overige nutriënten in de formule te versterken.

Infographic Glutazyme

L-Glutamine

Een waardevol aminozuur
Tot op heden zijn er ongeveer vijfhonderd verschillende aminozuren ontdekt. Hiervan kunnen we twintig soorten onderscheiden met de aanduiding: fundamentele aminozuren. Dit zijn aminozuren die als bouwstenen dienen voor eiwitten in ons lichaam. Fundamentele aminozuren kunnen weer verder onderverdeeld worden in de klassen: essentieel, semi-essentieel en niet-essentieel.

L-glutamine is een niet-essentieel aminozuur, wat betekent dat het menselijk lichaam in staat is dit aminozuur zelfstandig aan te maken. Het kan echter voorkomen dat de glutaminesynthese niet toereikend genoeg is om het lichaam in haar behoefte te voorzien. Daardoor wordt glutamine ook wel aangeduid als een semi-essentieel aminozuur. Binnen deze spijsverteringsformule moeten we l-glutamine vooral zien als een ondersteunende energiebron (Chaudhry et al., 2016). Deze eigenschap zorgt eveneens voor een optimale synergetische werking met het hoogstaande enzymprofiel en het probiotische Lactospore® aanwezig in dit product. De voornaamste natuurlijke bronnen van l-glutamine zijn vlees, zuivel en peterselie. Door wettelijke beperkingen mogen we u niet inlichten over eventuele toepassingen van dit nutriënt. Daarom verwijzen we u voor meer informatie door naar: www.sohf.nl/l-glutamine.

Peterselie

Enzymen

Een sterk team katalysatoren
Enzymen nemen een prominente plaats in binnen onze spijsvertering. Er bestaan echter talloze soorten enzymen, allen met hun eigen specifieke functie. Vitakruid heeft geprobeerd een uitgebalanceerd team van veel verschillende enzymen in Glutazyme op te nemen, een overzicht:

Chymotrypsine is een serine endopeptidase (enzym) geproduceerd door de acinaire cellen in de alvleesklier (Hedstrom et al., 1992).

Papaïne is een proteolytisch enzym onttrokken aan het blad en het rauwe fruit van de papaja plant (Muss, Mosgoeller & Endler 2013).

Hemicellulase is voornamelijk te vinden in paddenstoelen (Ishibashi et al., 1991).

Pancreatine is een mix van de verteringsenzymen amylase, lipase en protease, die van nature geproduceerd worden in de alvleesklier (Zavadova et al., 1995; Smyth et al., 1994).

Trypsine is een serineprotease aanwezig in het spijsverteringsstelsel van veel gewervelde dieren (Leiros et al., 2004; Rawlings & Barrett, 1994).

Bromelaïne heeft een ondersteunende enzymatische werking (Salampessy et al., 2015).

Voor meer informatie verwijzen we u door naar: www.sohf.nl/enzymen.

Enzymen


Lactospore®

Prestigieuze probiotica
Probiotica zijn goede bacteriën die van nature in onze darmen voorkomen. Nu gaan er geregeld stemmen op dat probiotica suppletie onzin zou zijn. Zuivel zou van nature namelijk al genoeg goede bacteriën bevatten om een gebalanceerde darmflora te onderhouden. Dit is echter een grove misvatting!

Er bestaan immers verschillende soorten probiotische stammen met elk hun eigen functie. Zo verwijst de Lactobacillus bijvoorbeeld naar de bacteriën die melkzuur produceren. Vandaar dat deze bacteriën traditioneel worden gekweekt in melk en alom vertegenwoordigd zijn in al uw zuivelproducten. Supplementen met Bacillus bacteriën daarentegen worden niet in melk gekweekt en zijn van oorsprong stambacteriën, wat betekent dat ze niet zo maar uit het darmstelsel verdwijnen. Anders is dit met Lactobacillus bacteriën, die geen sporen produceren of permanent in uw darmen blijven (Chakra et al., 2015). Daarom moet u ook consequent zuivel consumeren om deze bacteriën in het darmstelsel te houden. Stambacteriën, het soort aanwezig in Lactospore®, vormen sporen die in de maag en darmen aanwezig blijven, ongeacht wat uw zuivelconsumptie is. Daarom is de probiotica in Lactospore® ook niet te vergelijken met de probiotica die u uit zuivelproducten binnenkrijgt, zoals dat vaak wel aangenomen wordt. Probiotische bacteriën kunnen het microbieel evenwicht in de darmen ondersteunen. Voor meer informatie over dit nutriënt verwijzen we u door naar: www.sohf.nl/Lactospore.

Bacterien


Rutine

Een natuurlijke versterker
Rutine is een flavonoïde die behoort tot de subgroep flavanol, en heeft de eigenschap andere nutriënten te ondersteunen in hun werking. Een soort versterker van de overige ingrediënten in de Glutazyme formule dus. Wat betreft structuur lijkt flavanol veel op quercetine. Rutine wordt opgeslagen in de vacuole van de cel en is, net als veel andere flavonoïden, oplosbaar in water. De flavonoïde is rijk vertegenwoordigd in de natuur. Zo is de flavonol te vinden in bessen, vruchten en bloemen. De oorspronkelijke bron van rutine is de Ruta graveolens of wijnruit, vandaar ook de naam rutine. Voor meer informatie over dit nutriënt verwijzen we u door naar: www.sohf.nl/rutine.

Wijnruit bloem


Enzymactiviteit

Relevanter dan dosering
Bij het selecteren van een goed enzymsupplement dient u niet persé te letten op de dosering van de verschillende enzymen in het product, maar op de zogenoemde enzymactiviteit van de aanwezige enzymen. Dat klinkt misschien als een onmogelijke opgave voor de leek, maar zelfs zonder verdere orthomoleculaire kennis is een goed enzymproduct makkelijk te herkennen.

Bij de betere enzymsupplementen staat op het etiket de eenheid vermeld die de activiteit van het betreffende enzym uitdrukt. Ook op het etiket van Glutazyme zijn zulke eenheidsaanduidingen te ontdekken. En omdat wij van Vitakruid geloven in een goed geïnformeerde gebruiker zullen we u verder uitleggen hoe u deze eenheidsaanduidingen dient te interpreteren. Het volgende etiket is te vinden op Glutazyme:

Ingrediententabel
 

Hier ziet u de aanduiding 75 USPU/mg. Hieruit kunt u afleiden wat de activiteit is van dit enzym. Hier is te zien wat de verschillende afkortingen van de enzymactiviteit aanduidingen voluit betekenen.

In de rechterkolom ziet u een duidelijk overzicht van de enzymactiviteit in Glutazyme. Deze is hoog in verhouding tot andere enzymproducten. Zoals uit de tabel blijkt is gewicht totaal irrelevant voor de activiteit van het enzym.

Enzymentabel

Wij kunnen u door wettelijke beperkingen echter niet vertellen wat het begrip enzymactiviteit feitelijk betekent. Daarom verwijzen we u voor meer informatie door naar: www.sohf.nl/enzymactiviteit.

Synergie

Mocht uw spijsvertering nog niet genoeg baat hebben bij uw Glutazyme suppletie, dan zijn er enkele producten die voor een versterkte werking kunnen zorgen. Zo is er het hoogstaande L-Glutamine complex van Vitakruid, een product met 2000 mg l-glutamine per maatschep. Een iets hogere dosering dan de 600 mg die in de Glutazyme dagdosering is opgenomen. Het product bij uitstek voor het uitgeputte darmslijmvlies. Daarnaast vormt de probiotica Symflora uitkomst bij de meest gecompliceerde disbalansen binnen uw verteringsgestel. Dit probiotische product bestaat uit maar liefst acht verschillende bacteriële stammen. Een mooie aanvulling op het hoogwaardige Lactospore® aanwezig in Glutazyme!

L-Glutamine Complex
L-Glutamine Complex
230 gram
€ 32,90
Bekijk product
Symflora® Basis
Symflora® Basis
30 sachet
Vanaf € 39,90
Bekijk product

Glutazyme

Een compleet spijsverteringsproduct
De huidige markt wordt gedomineerd door enzymproducten die eigenlijk puur en alleen enzymen bevatten. Vitakruid vond dit niet genoeg en heeft met die insteek Glutazyme geïntroduceerd. Een compleet spijsverteringsproduct dat naast een uitgebreid enzymprofiel veel meer waardevolle nutriënten bevat. Zo bevat Glutazyme bijvoorbeeld L-glutamine, een fundamenteel, semi-essentieel aminozuur. Daarnaast heeft het prestigieuze Lactospore® zijn weg gevonden naar de Glutazyme formule. De kroon op het werk, een hoogstaande probiotica op basis van de stambacterie bacillus. Bovendien bevat Glutazyme rutine, een flavonoïde met de eigenschap andere nutriënten te ondersteunen in hun werking. En niet geheel onbelangrijk, dit complete spijsverteringsproduct wordt u aangeboden tegen eenzelfde prijs als reguliere enzymsupplementen.

De speerpunten van Glutazyme voor u op een rijtje:

 • Hoogstaand enzymprofiel
 • Ondersteunende energiebron l-glutamine
 • Prestigieuze probiotica Lactospore®
 • Formuleversterker rutine
 • Hoge enzymactiviteit
 

Gebruik

U dient de Glutazyme tablet een half uur voor uw maaltijd in te nemen. De verschillende nutriënten zijn dan gereed om uw voedsel met open armen te ontvangen wanneer het de maag bereikt.

Coating

Uw Glutazyme tablet is voorzien van een bijenwascoating. Hierdoor is het Glutazyme tablet comfortabel door te slikken. Bovendien zorgt een bijenwascoating voor een verbeterde opname van de effectieve nutriënten (Rajakumari et al., 2018).

Vooruitstrevend is een kernbegrip binnen de Vitakruid cultuur
 

Vooruitstrevend is een kernbegrip binnen de Vitakruid cultuur. We willen steeds een stapje verder gaan in de formulering van onze producten. Glutazyme is een steunpilaar binnen die denkwijze geworden. Een uiterst vooruitstrevend product dat naast een hoogwaardig enzymprofiel veel meer te bieden heeft binnen onze spijsvertering.

Naast vooruitstrevend staat ook het begrip transparantie hoog bij ons aangeschreven. Wij geloven namelijk dat we de beste producten aanbieden tegen de beste prijs. Transparantie kan dus alleen maar in ons voordeel werken. Met die insteek hebben we u het begrip enzymactiviteit uitgelegd en aangetoond dat Glutazyme erg hoog scoort op deze variabele. Glutazyme, een parel binnen uw verteringsgestel.

Vitakruid wil altijd een stapje verder gaan in de bevordering van de gezondheid. Glutazyme is een product geworden dat deze visie onderstreept. Een totale spijsverteringsformule die excelleert op kwaliteits- en prijsgebied.

De voordelen van Glutazyme
 • Hoogstaand enzymprofiel met maar liefst zes verschillende enzymen
 • Ondersteunende energiebron l-glutamine
 • Prestigieuze probiotica Lactospore®
 • De natuurlijke formuleversterker rutine
 • Hoge enzymactiviteit
Glutazyme
90 tabletten ovaal
€ 32,90
Bekijk product

Bronnen

 • Chakra, C., Rao, K. V., Pavani, T., & Kollu, N. V. (2015). Microbial Synthesis of ZnO Nano Particles by Lactobacillus Sporogenes and Effect of Size of Nano Particles by Temperature Variation and Antibacterial Studies. Nanomedicine and Nanobiology, 2(1), 1-9.
 • Chaudhry, K. K., Shukla, P. K., Mir, H., Manda, B., Gangwar, R., Yadav, N., ... & Rao, R. (2016). Glutamine supplementation attenuates ethanol-induced disruption of apical junctional complexes in colonic epithelium and ameliorates gut barrier dysfunction and fatty liver in mice. The Journal of nutritional biochemistry, 27, 16-26.
 • Hedstrom, L., Szilagyi, L., & Rutter, W. J. (1992). Converting trypsin to chymotrypsin: the role of surface loops. Science, 255(5049), 1249-1253.
 • Ishibashi, T., Matsumoto, S., Harada, H., Ochi, K., Tanaka, J., Seno, T., ... & Kimura, I. (1991). Aging and exocrine pancreatic function evaluated by the recently standardized secretin test. Nihon Ronen Igakkai zasshi. Japanese journal of geriatrics, 28(5), 599-605.
 • Leiros, H. K. S., Brandsdal, B. O., Andersen, O. A., Os, V., Leiros, I., Helland, R., ... & Smalås, A. O. (2004). Trypsin specificity as elucidated by LIE calculations, X‐ray structures, and association constant measurements. Protein science, 13(4), 1056-1070.
 • Muss, C., Mosgoeller, W., & Endler, T. (2013). Papaya preparation (Caricol®) in digestive disorders. Neuroendocrinology Letters, 34(1).
 • Rajakumari, R., Oluwafemi, O. S., Thomas, S., & Kalarikkal, N. (2018). Dietary supplements containing vitamins and minerals: Formulation, optimization and evaluation. Powder Technology.
 • Rawlings, N. D., & Barrett, A. J. (1994). [2] Families of serine peptidases. In Methods in enzymology (Vol. 244, pp. 19-61). Academic Press.
 • Salampessy, J., Reddy, N., Kailasapathy, K., & Phillips, M. (2015). Functional and potential therapeutic ACE-inhibitory peptides derived from bromelain hydrolysis of trevally proteins. Journal of functional foods, 14, 716-725.
 • Smyth, R. L., Smyth, A. R., Lloyd, D. A., van Velzen, D., & Heaf, D. P. (1994). Strictures of ascending colon in cystic fibrosis and high-strength pancreatic enzymes. The Lancet, 343(8889), 85-86.
 • Zavadova, E., Desser, L., & Mohr, T. (1995). Stimulation of reactive oxygen species production and cytotoxicity in human neutrophils in vitro and after oral administration of a polyenzyme preparation. Cancer Biotherapy & Radiopharmaceuticals, 10(2), 147-152.

Menu
Sluiten
Avatar
Kom je er niet uit?

Vraag gratis advies op maat aan van onze orthomoleculair therapeuten of doe de vitaminetest!

Vraag gratis advies aan!
Doe de vitaminetest