De geheugenformule, voor als u het even niet meer weet! | Vitakruid

De geheugenformule, voor als u het even niet meer weet!

Cover Geheugenformule

Een intercontinentale cocktail van de best beschikbare nutriënten wereldwijd: een unicum op de markt.

Weer helemaal naar de supermarkt gereden om er vervolgens achter te komen dat uw boodschappenlijstje nog op de keukentafel ligt. Na uren en uren in de boeken toch weer een onvoldoende op dat belangrijke tentamen. Weer ontschiet u even de naam van die belangrijke klant. Of u weet wederom niet meer welk cadeautje nu voor welk kleinkind bestemd was. Exemplarische voorbeelden van momenten waarop het geheugen ons nog wel eens in de steek laat.

De geheugenformule, een voedingssupplement voor de momenten dat u het even niet meer weet. Een baanbrekende formule met de beste gepatenteerde nutriënten wereldwijd beschikbaar. Zo bevat de Geheugenformule van Vitakruid Cognizin®, een hoogwaardig gepatenteerd nutriënt op basis van ribose, pyrofosfaat, cytosine en choline. Daarnaast bevat het de gepatenteerde nutriënten Sharp PS 60p-IP®, een fosfatidylserine bron op basis van soja en Tetra SOD®, een innovatief nutriënt op basis van het microalgje Tetraselmis chui. Ook de aanwezigheid van Bacopin® op basis van de Bacopa monnieri is het vermelden waard. Dit violetgekleurde plantje is een rijke bron van antioxidanten en kan aantoonbaar zorgen voor een verbeterd geheugen en concentratie (13).

Visolie synergie hoofd

 Synergie Geheugenformule Visolie Forte Synergie

De Geheugenformule en Visolie Forte zijn supplementen die werken als elektriciteit en water, gras en mest of een tandwiel in een motor. Twee formules die niet alleen ondersteunend werken, maar door synergie elkaar versterken in het effect.

 

Visolie Visolie Forte

Suppletie met omega-3 vetzuren is onontbeerlijk binnen ons alledaagse voedingspatroon. We consumeren van huis uit vaak genoeg omega-6 vetzuren (plantaardige oliën en margarines), maar te weinig omega-3 (vette vis). Dit resulteert in een scheve vetzuurverhouding in ons lichaam met alle nadelige gevolgen van dien. De Visolie Forte van Vitakruid is een hoogwaardig voedingssupplement dat de omega-3 broertjes, EPA (Eicosapentaeenzuur) en DHA (Docosahexaeenzuur) bevat. Twee hoog meervoudig onverzadigde vetzuren met talloze gezondheidsbevorderende effecten. Zo zorgen de hoogwaardige omega-3 vetzuren voor het behoud van een gezonde hersenfunctie (3). Daarnaast spelen de aan visweefsel onttrokken vetzuren een rol in de oogfunctie, hartfunctie, bloedcirculatie, bloeddruk, vetmetabolisatie, aderfunctie en de triglyceridespiegel (2, 3, 14).  Bovendien zou de jonge telg extra profiteren van suppletie met deze geheugen lipiden. Tijdens de vroege levensjaren bieden omega-3 vetzuren namelijk ondersteuning voor de cognitie en leerfunctie (12).

De Visolie Forte van Vitakruid bevat 1000 mg visolieconcentraat per capsule, waarvan 350 mg EPA en 250 mg DHA. Een formulering die de dagelijkse minimale aanbevolen hoeveelheden volgens verschillende landen ruimschoots haalt. Daarnaast is aan dit omega-3 supplement vitamine E in de biologisch actieve vorm d-alfa-tocoferol toegevoegd. Deze antioxidant beschermt niet alleen onze lichaamsvetten tegen oxidatie, maar ook de vetzuren aanwezig in deze capsule (7). Dit resulteert in een optimale opname en effectiviteit van de omega’s (9).

Naast de hoge dosering van de actieve ingrediënten zijn er bij de Visolie Forte van Vitakruid nog enkele andere speerpunten waarmee ons product zich onderscheid. Bij omega-3 vetzuren uit visolie is het namelijk van fundamenteel belang dat het product zuiver blijft en een laag oxidatieniveau behoud gedurende de hele houdbaarheidstermijn. Daarom kijken wij er bij elke productiebadge op toe dat er een zogenoemd certificate of analysis wordt afgegeven. Alleen op deze manier kunnen we garanderen dat elk potje Visolie Forte dat bij ons de deur uitgaat zuiver, en vrij van oxidatie is. Bovendien zijn onze omega’s uitsluitend afkomstig van duurzame visserij onder het MSC keurmerk. Vanwege wetgeving omtrent voedingsmiddelen mogen we u niet verder informeren over dit product. Daarom verwijzen we u voor meer informatie door naar: www.sohf.nl/omega-3-vetzuren.

Voordelen Visolie Forte van Vitakruid:

Stabiliteit en zuiverheid Uitvoerig gecontroleerd op stabiliteit en zuiverheid

Hoge dosering Hoge dosering DHA 250 mg en EPA 350 mg

oxidatieve protectie 3 Toevoeging van vitamine E (d-alfa-tocoferol) voor oxidatieve protectie

 

Tarwe Cognizin® Cognizin®

Suppletie met de uit ribose, pyrofosfaat, cytosine en choline bestaande stof citicoline is alles behalve overbodig. Alleen in dierlijke levers en hersenen is de molecuul in relevante hoeveelheden te vinden. En mochten wij Nederlanders nu net niet zo enthousiast worden van een lever bij ons avondmaal. Daarom bevat de Geheugenformule 250 mg citicoline, de effectiefste dosering volgens wetenschappelijk onderzoek (5). Tevens heeft Vitakruid gekozen voor de beste vorm van citicoline voorhanden. Cognizin® citicoline, zoals de merknaam luidt, is een product van het Japanse bedrijf Kyowa Kyowa, een firma die uitsluitend fabriceert aan de hand van een gepatenteerd fermentatieproces waar geen dierlijke producten aan te pas komen. Een wereldleider in het produceren van gezondheidsbevorderende nutriënten en een instituut dat ontwikkeling, educatie, kwaliteitswaarborging en hersenonderzoek hoog in het vaandel heeft staan. Cognizin® vindt rugsteun van goedgekeurde patenten, klinische onderzoeken en is een product met de zogenoemde GRAS status (Generally Recognized As Safe). Door wettelijke beperkingen mogen we u niet inlichten over eventuele toepassingen van dit nutriënt. Daarom verwijzen we u voor meer informatie door naar: www.sohf.nl/citicoline.

Voordelen Cognizin® citicoline van Vitakruid:

Natuurlijk vegetarisch Geen dierlijke origine op wat voor manier dan ook

Gepatenteerd Rugsteun van goedgekeurde patenten en klinisch onderzoek

Generally recognized as safe GRAS GRAS-status (Generally recognized as safe)

 

Sharp PS sojabonen Sharp PS 60p-IP®

Fosfatidylserine, een woord waar menig tong stuiptrekkingen van krijgt. Desondanks een stof die al decennialang zijn waarde aantoont en jammer genoeg nauwelijks voorkomt in ons Westerse dieet (6, 15, 17). Extra suppletie van deze hersenvetstof lijkt dus gerechtvaardigd. De fosfolipide die aan de binnenkant van celmembranen voorkomt werd van oorsprong vervaardigd uit koeienhersenen, elke 100 gram runderbrein kan namelijk wel 713 milligram fosfatidylserine opleveren. De gekke-koeienziekte epidemie en andere rundervirussen hebben deze winning echter in het nauw gedreven waardoor de fosfolipide nu alleen nog onttrokken wordt aan soja, zonnebloem, vis of krill. Vitakruid heeft bij de Geheugenformule gekozen voor een fosfatidylserinevorm op basis van soja, dit is de meest onderzochte vorm met gunstige resultaten in de hedendaagse wetenschap (6, 15, 17). Sharp PS 60p-IP, de naam die deze hoogwaardige soja lipide draagt, is een nutriënt van Enzymotec, al vijftien jaar koploper in lipidetechnologieën. Deze firma ligt aan de basis van talrijke op fosfatidylserine gebaseerde producten wereldwijd, waarvan de gezondheidsbevorderende effecten gedemonstreerd worden in veertien klinische onderzoeken, beschreven in twintig peer-reviewed wetenschappelijke artikelen. Daarnaast demonstreert Enzymotec aan de hand van gecontroleerde processen dat Sharp PS 60p-IP veilig, hoogwaardig en effectief is. Voor meer informatie over fosfatidylserine verwijzen we u door naar: www.sohf.nl/fosfatidylserine.

Voordelen Sharp PS 60p-IP® van Vitakruid:

Natuurlijk vegetarisch Op basis van soja en dus vegetarisch

Onderzocht Onderbouwd door klinisch onderzoek en peer-reviewed artikelen

Nummer 1 lipidetechnologieën Koploper in lipidetechnologieën

 

Algen Tetra SOD® Tetra SOD®

Superoxidedismutase, een moeilijk woord om te onthouden. En aangezien de Geheugenformule een doelgroep heeft die gekenmerkt wordt door vergeetachtigheid, zullen we in het vervolg naar dit nutriënt verwijzen als afkorting, SOD. Een klasse van enzymen met antioxidante activiteiten in kleine hoeveelheden te vinden in talloze natuurlijke bronnen. Voorbeelden van SOD rijke bronnen, ons geschonken door de natuur zijn meloenen, tarwe, mais en sojabonen. Probleem echter, deze SOD rijke natuurbronnen kennen een vermoeilijkte opname binnen ons lichaam. Maagzuren en verteringsenzymen vernietigen SOD moleculen, waardoor deze antioxidanten nooit de bloedbaan bereiken. Nu ontwikkelden Europese wetenschappers in 1998 een SOD vorm vervaardigd uit meloen, immuun voor beschadiging door tarwe-eiwitten. Een goede twintig jaar later ligt het SOD-meloen tijdperk ver achter ons, en is Vitakruid op zoek gegaan naar de beste bron van dit enzym beschikbaar op de hedendaagse markt. Met deze insteek zijn we uitgekomen bij het Spaanse Fytoplancton Marino, dat recent met TetraSOD® een SOD vorm op basis van de microalg Tetraselmis chui heeft geïntroduceerd. Een uniek ingrediënt dat aantoonbaar 30 keer zo veel SOD-activiteit oplevert als welke fytoplankton ook (8). Daarnaast bevat dit product niet alleen SOD, maar ook de antioxidante enzymen glutathion peroxidase en catalase. Voor meer informatie over SOD verwijzen we u door naar: www.sohf.nl/SOD.

Voordelen Tetra SOD van Vitakruid:

Plantaardig Op basis van microalen dus plantaardig

Biologisch beschikbaar Biologisch beschikbare vorm van SOD

Hoge opneembaarheid 30 keer zo veel SOD activiteit als andere fytoplankton

 

Bacopa Monnieri Bacopin®

Een plantje dat in sommige werelddelen al eeuwen de koosnaam hersentonicum draagt, de Bacopa monnieri. Deze bijnaam is niet geheel ongefundeerd, want het violetachtige plantje bevat namelijk van nature een grote hoeveelheid antioxidanten. En van antioxidanten weten we dat ze helpen beschermen tegen vrije radicalen die schade aan weefsels en cellen in het brein kunnen veroorzaken. Ook de wetenschap onderstreept de waarde van het violetgekleurde plantje. Zo bleek uit een studie met 62 gezonde respondenten, die blootgesteld werden aan neuropsycholologische tests om het niveau van de cognitie te testen (13). De cognitie werd getoetst aan het begin van het experiment en na 90 dagen van suppletie met een Bacopa monnieri extract (150 mg) of een placebo preparaat. Suppletie met het Bacopa monnieri extract bleek na 90 dagen een significant positief effect te hebben op het zogenoemde werkgeheugen en op de vaardigheid om visuele informatie te verwerken. Kort gezegd kan het plantje dus zorgen voor een verbeterd geheugen en concentratie. Bovendien bent u van ons gewend dat we uitsluitend kwaliteit in onze producten opnemen. Met die gedachte heeft Vitakruid gekozen voor de gepatenteerde Bacopa monnieri vorm, Bacopin® van het Amerikaanse Sabinsa. Deze structureel award winnende nutriëntenontwikkelaar staat al sinds 1988 voor kwaliteit en heeft zich door deze insteek zelfs genesteld tussen de snelst groeiende bedrijven van de Verenigde Staten. Voor meer informatie over de Bacopa monnieri verwijzen we u door naar: www.sohf.nl/Bacopamonnieri.

Voordelen Bacopin® van Vitakruid:

Krachtige antioxidant Van nature krachtige bron van antioxidanten

Wetenschappelijk onderbouwd Wetenschappelijke aanwijzingen voor werking op het geheugen

Nummer 1 Sabinsa Product van het award winnende Sabinsa

 

L-theanine blad L-theanine

Thee, op water na de meest gedronken drank ter wereld. Naast de aangename smaak van de bladerdrank die omschreven wordt als umami, de vijfde basissmaak naast zout, zoet, zuur en bitter, heeft de dorstlesser faam verworven als gezondheidselixer. Groene thee bevat verschillende stoffen die zorgen voor de excentrieke smaak en structuur. Zo bevat het gezonde bladerdrankje een simpele vorm van flavonoïden (catechines genaamd), de welbekende stof cafeïne, tannines en de aminozuren glutamaat en l-theanine. In de Geheugenformule vinden we de laatst genoemde, l-theanine, een vrij aminozuur dat niet tot de essentiële aminozuren gerekend wordt. De stof valt echter ook niet binnen het rijtje niet-essentiële aminozuren en wordt bovendien niet ingebouwd binnen lichaamseiwitten. Binnen de scheikunde staat l-theanine ook wel bekend als γ-glutamylethylamide of 5-N-ethylglutamine, en zoals de scheikundige benaming al doet vermoeden is l-theanine gelieerd aan glutamine, met zijn eigen unieke eigenschappen. Vitakruid heeft ervoor gekozen 50 mg l-theanine op te nemen in de Geheugenformule. Dit is het equivalent van het l-theanine gehalte van twee koppen groene thee (17). Voor meer informatie over l-theanine verwijzen we u door naar: www.sohf.nl/l-theanine.

Voordelen L-theanine van Vitakruid:

Groene thee Een van de stoffen aanwezig in groene thee

Twee koppen thee Equivalent van het l-theanine gehalte van twee koppen thee

Wetenschappelijk ondersteunt Dosering ondersteunt door wetenschap

 

Intercontinentale cocktail 

Vlag Japan Vlag Israël Vlag Spanje Vlag USA Vlag Nederland

Vitakruid schroomt niet om een wereldwijde zoektocht te ondernemen naar de beste gepatenteerde nutriënten beschikbaar. Daarom is de Geheugeugenformule een intercontinentale cocktail geworden van: een drupje Japan, een scheutje Israël, een vleugje Spanje, een teugje V.S. en een snufje uit eigen land. Stuk voor stuk gespecialiseerde bedrijven die reeds faam verworven hebben binnen een specifiek nutritioneel veld.

Hoofd hersenen

Een intercontinentale cocktail die het beste van de wereldwijde natuur verenigd in één capsule. De enige omschrijving die de Geheugenformule van Vitakruid past. Uitsluitend samengesteld uit de beste gepatenteerde nutriënten, geproduceerd door award winnende en wetenschappelijk gesteunde instituten die al decennia lang faam verwerven binnen de orthomoleculaire voedingsleer. Een wijd inzetbaar voedingssupplement dat niet alleen voor de verouderende pensionaris van waarde is, maar zeker ook voor de blokkende student en alle psychisch hardwerkende bevolkingsgroepen daar tussenin. Bovendien is een combinatie van dermate veel hoogwaardige nutriënten in één product, tegen deze prijs, een unicum op de hedendaagse markt. De Geheugenformule van Vitakruid, voor als u het even niet meer weet.

Vitakruid wil altijd een stapje verder gaan in de bevordering van de gezondheid. De Geheugenformule is een product geworden dat deze visie onderstreept. Een totale geheugenformule die excelleert op kwaliteits- en prijsgebied.

Product Geheugenformule 30

Bestellen

Referenties

 1. Aron, P. M. & Kennedy, J. A. (2008). Flavan-3-ols: Nature, occurrence and biological activity. Molecular nutrition food research, 52(1), 79-104.
 2. Colussi, G., Catena, C., Novello, M., Bertin, N., & Sechi, L. A. (2017). Impact of omega-3 polyunsaturated fatty acids on vascular function and blood pressure: relevance for cardiovascular outcomes. Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases, 27(3), 191-200.
 3. Dyall, S. C. (2015). Long-chain omega-3 fatty acids and the brain: a review of the independent and shared effects of EPA, DPA and DHA. Frontiers in aging neuroscience, 7, 52.
 4. Gonthier, M., Donovan, J. L., Texier, O., Felgines, C., Remesy, C., & Scalbert, A. (2003). Metabolism of dietary procyanidins in rats. Free Radical Biology and Medicine, 35(8), 837-844.
 5. Grieb, P. (2015). Citicoline: a food that may improve memory. Med. Sci. Rev, 2, 67-72.
 6. Hirayama, S., Terasawa, K., Rabeler, R., Hirayama, T., Inoue, T., Tatsumi, Y., ... & Jäger, R. (2014). The effect of phosphatidylserine administration on memory and symptoms of attention‐deficit hyperactivity disorder: a randomised, double‐blind, placebo‐controlled clinical trial. Journal of human nutrition and dietetics, 27, 284-291.
 7. Niki, E. (2014). Role of vitamin E as a lipid-soluble peroxyl radical scavenger: in vitro and in vivo evidence. Free Radical Biology and Medicine, 66, 3-12.
 8. Olasehinde, T. A., Olaniran, A. O., & Okoh, A. I. (2017). Therapeutic potentials of microalgae in the treatment of Alzheimer’s disease. Molecules, 22(3), 480.
 9. Saboori, S., Koohdani, F., Nematipour, E., Rad, E. Y., Saboor-Yaraghi, A. A., Javanbakht, M. H., ... & Djalali, M. (2016). Beneficial effects of omega-3 and vitamin E coadministration on gene expression of SIRT1 and PGC1α and serum antioxidant enzymes in patients with coronary artery disease. Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases, 26(6), 489-494.
 10. Schwitters, B. (1993). OPC in practice. Alfa Omega Editrice, 13(6). Int J Dev Neurosci, 23(6), 501-7.
 11. Sebastian, A., Harris, S. T., Ottaway, J. H., Todd, K. M., & Morris, R. C. (1994). Improved Mineral Balance and Skeletal Metabolism in Postmenopausal Women Treated with Potassium Bicarbonate. The New England Journal of Medicine, 330, 1776-1781
 12. Shulkin, M. L., Pimpin, L., Bellinger, D., Kranz, S., Duggan, C., Fawzi, W., & Mozaffarian, D. (2016). Effects of omega-3 supplementation during pregnancy and youth on neurodevelopment and cognition in childhood: a systematic review and meta-analysis. The FASEB Journal, 30(1_supplement), 295-5.
 13. Stough, C., Downey, L. A., Lloyd, J., Silber, B., Redman, S., Hutchison, C., ... & Nathan, P. J. (2008). Examining the nootropic effects of a special extract of Bacopa monniera on human cognitive functioning: 90 day double‐blind placebo‐controlled randomized trial. Phytotherapy Research: An International Journal Devoted to Pharmacological and Toxicological Evaluation of Natural Product Derivatives, 22(12), 1629-1634.
 14. Sun, G. Y., Simonyi, A., Fritsche, K. L., Chuang, D. Y., Hannink, M., Gu, Z., ... & Beversdorf, D. Q. (2017). Docosahexaenoic acid (DHA): An essential nutrient and a nutraceutical for brain health and diseases. Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids (PLEFA).
 15. Vakhapova, V., Cohen, T., Richter, Y., Herzog, Y., Kam, Y., & Korczyn, A. D. (2014). Phosphatidylserine containing omega-3 Fatty acids may improve memory abilities in nondemented elderly individuals with memory complaints: results from an open-label extension study. Dementia and geriatric cognitive disorders, 38(1-2), 39-45.
 16. Ward, N. C., Croft, K. D., Puddey, I. B., & Hodgson, J. M. (2004). Supplementation with Grape Seed Polyphenols Results in Increased Urinary Excretion of 3-Hydroxyphenylpropionic Acid, an Important Metabolite of Proanthocyanidins in Humans. J. Agric. Food Chem., 52(17), 5545–5549.
 17. Williams, J., Kellett, J., Roach, P. D., McKune, A., Mellor, D., Thomas, J., & Naumovski, N. (2016). L-theanine as a functional food additive: Its role in disease prevention and health promotion. Beverages, 2(2), 13.
 18. Zhang, Y. Y., Yang, L. Q., & Guo, L. M. (2015). Effect of phosphatidylserine on memory in patients and rats with Alzheimer's disease. Genet Mol Res, 14(3), 9325-9333.