Vitakruid
Vraag gratis advies aan
Doe de vitaminetest

De After Drinking Kit – jouw partner in crime tijdens de feestdagen

Rosanna Fincken

Rosanna

R&D Officer 20 dec. 2021Bijgewerkt: 28 okt. 20226 min. leestijd

De decembermaand is natuurlijk de feestmaand bij uitstek. Een maand waarin we over het algemeen de dieet-teugels wat extra laten vieren. Hoe dichter we bij kerst komen, hoe losser de teugels… Het is dan ook vooral de tijd van genieten, zeuren bewaren we wel voor januari.

Meer lezen over detoxen? Bekijk ons gezondheidsdoel Detox.

Lees verder onder de afbeelding

De After Drinking Kit – jouw partner in crime tijdens de feestdagen

Onderwerpen in dit artikel

  • After Drinking Kit
  • S-Acetyl-L-Glutathion
  • Ondersteun de leverfunctie met mariadistel**
  •  Wanneer neem je wat uit de After Drinking Kit?
  • Tot slot

En als er iets is dat rijkelijk vloeit tijdens de decembermaand, dan is het wel alcohol. Ondanks dat we weten dat alcohol niet goed is voor onze gezondheid, zijn we niet vies van een wijntje extra of een goed glas whisky. Om te zorgen dat je de volgende ochtend weer fris wakker wordt kun je jouw lichaam met verschillende nutriënten ondersteunen. In dit artikel vertellen we meer en introduceren wij onze limited edition After Drinking Kit!

After Drinking Kit

Speciaal voor de feestdagen hebben we de productbundel After Drinking Kit samengesteld. Deze limited edition is tijdelijk verkrijgbaar en zal jouw beste vriend zijn voor én na avondjes met veel alcoholische versnaperingen.

Vroeg op de avond 

Fris gedoucht, haren in model en je feestoutfit aan: je bent er klaar voor! Of eigenlijk, bijná. Met een goedgevuld glas water water tik jij nog wat tabletten weg als voorbereiding op een onbezorgde stapavond. 1 Multi Dag, 2-3 capsules S-Acetyl-L-Glutathion en 1 Magnesium Complex. Daarvoor heb je natuurlijk al een stevige bodem gelegd met een heerlijk kerst- of oudejaarsdiner. Laat de avond maar beginnen! 

Laat op de avond

Eenmaal in de feeststemming vloeien de alcoholische versnaperingen rijkelijk. Na uren dansen, proosten en drinken kom jij voldaan weer thuis. Voordat je hoofd het kussen raakt, neem je nog even je Multi Nacht, 3-5 capsules S-Acetyl-L-Glutathion en 1 Magnesium Complex, wederom met veel water. 

De volgende ochtend

De volgende ochtend spring je goed uitgerust je bed uit en neem je bij een gezonde fruitsmoothie of overnight oats nog een Multi Dag en een Magnesium Complex. Zo begin je fris aan je dag!

Voordelen product
  • Multi Dag & Nacht: twee tabletten voor optimaal dag- en nachtritme (bioritme)
  • Magnesium 200 Complex: goed voor gemoedstoestand, geheugen, concentratievermogen, spieren en zenuwstelsel*
  • S-Acetyl-L-Glutathion: de enige vorm die het lichaam opneemt

Deze bundel is niet uit het niets ontstaan. De kit biedt jou namelijk een goede basis voor een avondje bodeminspectie. Met alle benodigde nutriënten om met een goede basis te beginnen en de volgende ochtend weer fris wakker te worden. Want behalve de vervagende grenzen en het relaxte gevoel, doet alcohol nog veel meer in ons lichaam:

1. Alcohol verhindert opname B-vitamines

Zo is bijvoorbeeld bekend dat alcohol de opname van B-vitamines in het lichaam verhindert. 
En dat is zonde, want bijna alle B-vitamines dragen bijvoorbeeld bij aan de energiehuishouding.* Daarnaast helpen vitamine B2, B3, B5, B6, B11 en B12 bij vermoeidheid en moeheid, zijn vitamine B1, B3, B6, B8, B11 en B12 goed voor het geheugen en het concentratievermogen.*

Onze Multi Dag bevat naast alle andere nutriënten ook een actief B-complex waardoor je lichaam, voordat je gaat drinken, alvast een goede bodem heeft binnengekregen.

2.Alcohol put vitamine C uit

Vitamine C is een nuttige aanvulling als je weet dat je meer gaat drinken dan normaal. De vitamine is betrokken bij veel verschillende processen in het lichaam. De bekendste is natuurlijk dat het mede voor een goede weerstand zorgt.* Daarnaast ondersteunt vitamine C o.a. het energieniveau en helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen, is het goed voor het geheugen en heeft het een anti-oxidatieve werking.*

Onder andere door de schadelijke afbraakstoffen die door alcohol in ons lichaam terecht komen, wordt ons vitamine C gehalte uitgeput. Om te voorkomen dat ons lichaam achterblijft met een ontoereikend gehalte van de weerstandvitamine,* raden we aan dit genoeg aan te vullen. In onze Multi Dag vind je maar liefst 300 mg vitamine C!

3. Magnesium

Magnesium wordt ook wel het wondermineraal genoemd. Het mineraal is bij maar liefst 300 lichaamsprocessen betrokken. Zo is magnesium bijvoorbeeld goed voor de gemoedstoestand, het zenuwstelsel, het geheugen en het concentratievermogen.* Daarnaast ondersteunt het de vermindering van vermoeidheid en futloosheid en helpt het een goede elektrolytenbalans handhaven.* 

Net als bij vitamine B en C kan alcohol ons van de broodnodige magnesium beroven. Zorg dus dat je voor en na het drinken van alcohol genoeg binnenkrijgt. Bijvoorbeeld door voor én na het drinken een tablet Magnesium Complex te nemen.

De After Drinking Kit – jouw partner in crime tijdens de feestdagen

S-Acetyl-L-Glutathion

Naast de algehele ondersteuning van de Multi Dag & Nacht en de brede inzetbaarheid van het Magnesium Complex, mag S-Acetyl-L-Glutathion ook zeker niet in deze kit ontbreken. Sterker nog, glutathion in de vorm S-Acetyl-L-Glutathion is misschien wel het belangrijkste nutriënt! Deze antioxidant zorgt ervoor dat jij na een avondje te diep in het glaasje kijken weer fris wakker wordt.

Ondersteun de leverfunctie met mariadistel**

Een bijzonder en onderscheidend nutriënt binnen onze Multi Nacht-formule is de mariadistel. Mariadistel staat bekend als het leverkruid bij uitstek. Al meer dan 2000 jaar krijgt mariadistel (Silybum marianum) erkenning voor haar medicinale eigenschappen. Ze staat bekend om haar organotrope werking. Wat betekent dat ze nauw betrokken is bij de optimale functie van lever.**

Wanneer neem je wat uit de After Drinking Kit?

WanneerAdviesGebruik vrouwGebruik man
Rondom een
avond met drank
’s Ochtends op de dag zelf1 x Multi Dag 1 x Multi Dag 
Voor het drinken 1-2 x S-Acetyl-L-Glutathion2-3 x S-Acetyl-L-Glutathion
Voor het drinken 1 x Magnesium Complex1 x Magnesium Complex
Na het drinken, voor het slapen
(innemen met water) 
1-3 x S-Acetyl-L-Glutathion3-5 x S-Acetyl-L-Glutathion
Na het drinken, voor het slapen
(innemen met water) 
1 x Magnesium Complex1-2 x Magnesium Complex
Na het drinken, voor het slapen
(innemen met water) 
1 x Multi Nacht1x Multi Nacht
De volgende ochtend 1 x Multi Dag1x Multi Dag
De volgende ochtend 1 x Magnesium Complex 1-2 x Magnesium Complex

Tot slot

Uiteraard geldt met alcohol dat voorkomen altijd beter is dan genezen. Niet – of met mate – alcohol nuttigen zal je lichaam dankbaarder voor zijn dan wanneer je volledig van het pad gaat. Maar we zijn allemaal mensen en vergeten nog wel eens wat het effect van alcohol op ons lijf heeft. Tot het moment dat we de volgende ochtend wakker worden en zweren nooit meer een fles aan te raken. 

Om te voorkomen dat dat laatste realiteit wordt, kun je jouw lichaam zo goed als mogelijk ondersteunen. Denk aan genoeg water te drinken, gezond te eten voor, tijdens en na het drinken en de gezonde voeding aan te vullen met de After Drinking Kit. Tot slot wensen wij jou ontzettend fijne feestdagen en een gezond en voorspoedig 2022. Proost! 

* Goedgekeurde gezondheidsclaims 
** Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating