Orthomoleculair Detoxconsulent | Vitakruid

Orthomoleculair Detoxconsulent

maandag, 11 maart, 2019 - 09:30 t/m 17:00
Locatie:

Het lichaam beschikt over een zelfgenezend vermogen om zich te ontdoen van toxische stoffen, maar in onze huidige maatschappij is er een constante aanwezigheid van toxische stoffen. Onze Westerse eet-en leefgewoontes zorgen voor een permanente overvloed van afvalstoffen. We worden daarnaast dagelijks blootgesteld aan vele stoffen in ons voedsel die er van nature niet in thuis horen. Ons systeem wordt verder belast met chemicaliën uit onze directe leefomgeving, cosmetica, huishoudelijke producten en geneesmiddelen. Ook stress zorgt voor een permanente druk op het zelfgenezend vermogen. Een overmaat aan toxinen, zowel lichamelijk als emotioneel, draagt bij aan het fenomeen verzuring van weefsels en cellen. Dit ligt mede aan de basis van vroegtijdige (huid)veroudering en chronische ziekten, de zogenaamde welvaartsziekten.

In de natuurgeneeskunde kennen wij de termen ontgiften, drainage, ontslakken of detoxen voor het intern reinigen van het lichaam van deze afvalstoffen of gifstoffen. Detoxen dient echter op een verantwoorde manier te gebeuren, omdat dit een enorme impact heeft op het lichaam. In deze driedaagse cursus wordt geleerd hoe u uw cliënten kunt helpen om het lichaam op een veilige manier te helpen ontdoen van gifstoffen, leert u uitgebreid welke organen er bij betrokken zijn, hoe deze werken en welke functies deze hebben in het detoxen. Daarnaast leert u hoe u de verschillende soorten detoxkuren werken en hoe u deze kunt begeleiden zowel lichamelijk als mentaal. U leert een zorgvuldige anamnese te maken, zodat uw cliënt de juiste detoxmethode krijgt aangereikt, want ieder mens is immers anders. Tevens is er veel aandacht voor voeding en wordt er aandacht besteed aan het gezond houden van het lichaam na de detoxkuur. De cursus is ontwikkeld volgens de laatste wetenschappelijke onderzoeken in combinatie met bewezen eeuwenoude natuurlijke detoxmethodes. 

Overzicht van de cursus/wat er in de cursus aan bod komt

Dag 1  Basiskennis detoxen Hoe en waarom detoxen? Begrippen toxische belasting Endogene toxische belasting Exogene toxische belasting Welke organen zijn betrokken bij detoxen? Werking van de organen (medisch basiskennis) Functie van de organen bij detoxen Invloed van detoxen op ons lichaam Systeem van Reckeweg Hoe herken ik symptomen van verslakking Dag 2  Detoxprogramma’s Voorbereiding Anamnese Wanneer wel en wanneer niet detoxen Vasten Voeding (ontgiften en ontzuren) Functie van water bij detoxen Reinigingskuren Klysma’s Massagetechnieken Bewegingsprogramma’s Yoga Ontspanningsoefeningen Hoe herken je de effecten van detoxen Dag 3 Begeleiding Vervolg praktische begeleiding detoxkuur Functie van de ondersteunende middelen Interacties en contra-indicaties ondersteunende middelen Effectiviteit van de ondersteunende middelen Momentkeuze Waar Voorwaarden Bespreking ondersteunende middelen Casuïstiek Praktische hulptechnieken: Emotioneel detoxen met behulp van Emotional Freedom Technique (EFT) Buikonderzoek, buikmassage en bindweefselmassage

Voor wie bedoeld

Deze cursus is bedoeld voor mensen die in het professionele veld werkzaam zijn zoals diëtisten, gewichtsconsulenten, natuurgeneeskundige therapeuten, orthomoleculaire voedingsadviseurs, personal trainers, voetreflexzone therapeuten, TCM therapeuten, maar ook voor coaches die werken in de geestelijke en mentale zorg zoals stresscounselors of mental coaches.

Doel van de cursus

Inzicht verwerven in het proces en de verschijnselen van het ophopen van afvalstoffen in ons systeem en anderen helpen om op verantwoorde wijze zich van afvalstoffen te ontdoen, ten behoeve van het verbeteren van de gezondheid.

Wat kunt u verwachten?

Grondige theoretische onderbouwing van toxische belasting, werking van de organen, reinigen en detoxen.  Er is veel aandacht voor casuïstiek uit de praktijk en er worden veel praktische aanwijzingen gegeven om zelf op verantwoorde wijze mee aan de slag te gaan.

Lesmateriaal

De opleiding wordt ondersteund met een slide syllabus en leerboek Eenvoudig Gezond.

Accreditatie

KTNO (BATC, VBAG, LVNG, NVST) geaccrediteerd. Voor meer informatie over accreditatie kunt u contact opnemen met info@sohf.nl