Advanced Course: Immuunsysteem | Vitakruid

Advanced Course: Immuunsysteem

donderdag, 2 mei, 2019 - 09:30 t/m 17:00
Locatie:

Wie het immuunsysteem begrijpt, begrijpt pas echt wat ziekte is. Het immuunsysteem is samen met de hersenen het meest complexe onderdeel van ons lichaam. Het verdedigt ons tegen tal van bacteriën, virussen, gifstoffen en parasieten, die het lichaam in bezit willen nemen. Een groot aantal ziekten wordt veroorzaakt door problemen die verband houden met het falen van het immuunsysteem. Aan de andere kant wordt het falen van het immuunsysteem veelal in de hand gewerkt door een verkeerde leefstijl. Het immuunsysteem is een ingewikkeld, geavanceerd en zeer belangrijk systeem van ons lichaam, welke te vaak wordt onderschat. 

Uit de praktijk blijkt dat we, omdat het zo complex is, vaak dan ook niet de moeite nemen om de functie echt te doorgronden. In deze twee dagen zullen we dat echter wel gaan doen. Het is een uitdaging, maar het levert inzicht op in het ontstaan van ziektebeelden en geeft veel mogelijkheden om heel gericht te behandelen. Bedenk dat uiteindelijk elke ziekte veroorzaakt wordt door een actie van het immuunsysteem!

Deze dagen zijn bedoeld voor therapeuten die hun theoretische kennis over het immuunsysteem willen vergroten en daarmee het ziekteproces beter leren begrijpen.

Over de Advanced Course

De opleiding beslaat twee hele dagen waarbij allerlei zaken rondom het immuunsysteem worden uitgediept. Er zullen complementaire therapieën ter bevordering van het immuunsysteem worden besproken. Gedurende de cursus is er veel ruimte voor interactie met de cursisten en casuïstiek vanuit de praktijk. Van de cursist wordt een gedegen voorkennis verwacht zoals onderstaand. 

Doel Advanced Course

Na deelname aan deze cursus begrijpt de cursist beter hoe onze typische westerse leefstijl de functie van ons immuunsysteem beïnvloedt en hoe we het met natuurlijke interventies kunnen reguleren. Daarnaast heeft de cursist na afloop:

meer zicht op de logica binnen het immuunsysteem; inzicht in de rol van het immuunsysteem bij het ontstaan van diverse ziektebeelden; beter begrip van het functioneren van het immuunsysteem binnen het grotere geheel van het systeem "de mens".

Voor wie bedoeld

De Advanced Course is bedoeld voor gevorderde therapeuten, zoals afgestudeerde studenten van de opleiding Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut en andere professionals zoals artsen, (natuur)diëtisten), verpleegkundigen, physician assistants, verloskundigen en complementaire therapeuten met een afgeronde opleiding, medische basiskennis en orthomoleculaire voorkennis. 

Toegankelijk voor  

Lesmateriaal

De Advanced Course wordt ondersteund met een slide syllabus.

Accreditatie

MBOG en KTNO (BATC, VBAG en VVET) geaccrediteerd. CAT in aanvraag. Voor meer informatie over accreditatie kunt u contact opnemen met info@sohf.nl